Den envises väg till kärleken.

Som jag lovade i morse så skulle jag skriva lite om hur vi blev ett par. Vi hade känt varandra i flera år innan. Då bara som kompisar och kontakten var mycket sporadisk. Sen tog kontakten fart igen och vi snackade mer och mer. Jag märkte att min älskling blev mer och mer intresserad av mig.
Till slut berättade hon vad hon kände och jag var väl inte förvånad, men en aning chockad. Hon var ju så mycket yngre än mig, så mina tankar flaxade runt och jag försökte avstyra hennes känslor för mig. Det hela gick inte så bra, då hon redan bestämt sig och var extremt målmedveten. Efter månader av kärleksförklaringar och massa prat så kunde jag inte stå emot längre och föll till föga för de känslor hon hade gett mig. Jag var fast och kunde bara besvara hennes känslor.

Sen dess har vi varit ett par och det ät nu snart 8 månader sen. Jag kommer ihåg en ganska kul grej som hon sa till mig en gång i början av vårat förhållande. Hon kunde inte förstå varför killar som var ihop med yngre tjejer kallades gubbsjuka. För som hon såg på det hela så var det hon som var gubbsjuk. Hahaha….

Den här tiden har varit en helt otrolig tid. Massa kärlek, men också massa hemlighetsmakeri. Vi vet båda vad detta innebär. Vi vet att vår närmsta omgivning kan ta avstånd från oss. Det har vi fått erfara från andra par med stor åldersskillnad. Men det får vi ta i så fall. Vi kommer inte ge upp vår kärlek bara för andra tycker det är opassande.

Vi är enormt kära i varandra och lika nyförälskade som vi var från början.

Jag hoppas att fler kan göra som vi, för det finns många som är i samma situation som vi, men där den ena parten inte vågar gå fullt ut, utan gör slut bara för de inte pallar för trycket utifrån. Sorgligt.
Är det några frågor så ska jag besvara dom.
Ha en fortsatt fin kväll.

Annonser

16 kommentarer

Filed under Allmänt, Han

16 responses to “Den envises väg till kärleken.

 1. Jag vill bara säga att ni är otroligt starka och att all kärlek är bra kärlek. Ta hand om er och varandra. Kram

 2. jag är i eran situation, jag har en kille som är 15 år äldre än mig, han är 34 och jag blir 19 till sommaren. men jag anser att kärleken inte har några gränser!

 3. maya

  En tår glider ner för kinden när jag läser era inlägg om era känslor till varann, Kärlek när den är som vackrast! Jag har dock något jag måste erkänna, om jag skulle möta ett par på gatan som tillsynes är ”omaka” kollar jag. Det är en reflex, hur mycket jag än önskar att jag inte var så påverkad av samhällets stukturer och normer är jag det. Be strong säger jag bara, och ta vara på varann! Det finns så mycket skit i världen så det gäller att stå stadigt. Jag blir varm i hjärtat när jag läser er blogg och önskar er all lycka.
  Bästa hälsningar
  Maya

  • Tack Maya för de fina orden och lyckoönskningen, de värmer verkligen. Samhället som vi lever i är fullt utav normer och ingår man inte i dem så sticker man tyvärr ut. Men i och med denna blogg så hoppas vi att samhället kommer kunna se med lite öppnare ögon på relationer som dessa.

 4. Sara

  Sa hon va hon kände för dig när ni pratade med varandra, eller när ni typ chattade?

  • Haha, det här kan jag svara på (hon), jag sa det till honom hur många gånger som helst via telefon men även via brev och mail. Jag vet inte hur många dikter och kärleksbrev jag diktat ihop till min älskling, jag visste att han kände detsamma men inte vågade visa mig den sortens känslorna. Jag hörde det i hans röst och kunde läsa det under alla ord.

 5. Maria

  Hej! Måste bara säga att jag fullkomligt älskar er blogg, det går att känna er kärlek som ni har för varandra =) Men nu till min fråga (till hon). Vad säger dina föräldrar om ert förhållande? Är de okej med det? Jag hoppas verkligen det för er skull, ni verkar vara så lyckliga tillsammans =)

  • Ska jag vara ärligt har jag inte fört den dialogen med min pappa ännu, han kan ha ett jäkla humör och när min mamma fick reda på detta förhållande hade hon pratat med min pappa och han hade verkligen inte sagt trevliga saker om min relation med min älskling. Min mamma ser egentligen bara negativa saker i vår relation och i nuläget vill hon inte veta av honom, hon vill inte ens ge honom en chans. Men om jag känner henne rätt och läst av hennes röst de senaste dagarna då jag pratat med henne i telefon så tror jag att hon kommer acceptera det så småning om. 🙂

 6. Den 15 april flyttade min 14 år yngre sambo till ett eget boende ca 10 mil bort. Ca 13 år har Wi varit ett par. Först 7 år som särbos och sen 6 år som sambos.

  Jag fyller just idag 70 år – och hon fyllde 56 i mars. Wi är båda helt överens om att ingen av oss är förlorare i wår f d 13-årade relation – utan precis tvärtom = win win för oss båda har relationen varit.

  Men som alltid: ”Allt som har en början har ett slut !” Efter nu ca 6 samboår hudnära i samma säng (Wi funderade aldrig ens över att skaffa var sin säng att ligga i) varje natt – så blev det ”färdigt” för hennes del. Själv tyckte jag nog åt hållet mera att Wi knappt hade hunnit ”komma igång”. Men som alltid: ”Smaken är ju som baken delad !”

  Ingen av oss är intresserad av att leva i en ”syskonrelation” – så därför flyttade sambon till en egen lägenhet. Det är helt OK för min del.

  Allmänt sett så är jag väldigt övertygad om att en betydande ålderskillnad är bra = den äldre kan ge den yngre av sina livserfarenheter – och den yngre kan ”smitta” den äldre med sin vitalitet. Lite mera i sak om det HÄR.

  Så jag kan bara hoppas på att Er relation varar i minst 13 år också !

  • Det kan jag endast hålla med herrn om, man smittar av sig på varandra och det är ju bra härligt. Vad bra att både du och din tidigare sambo känner sig tillfreds med flytten och du, tack för lyckoönskningen till en långvarig relation, det är jag alldeles säker på att det kommer bli om det fortsätter i denna takt. 🙂

 7. Jag har en fråga! Vet era respektive familjer om förhållandet och hur reagerade dem?
  Två frågor i en blev det visst… Tror själv inte att kärlek har någon ålder och så länge ni är lyckliga är det ju som det ska vara. Önskar er all lycka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s