The Postcard Killers

Jag älskar att läsa böcker och gör det så fort jag får tid. Den senaste boken som jag verkligen gillade var en bok som Liza Marklund skrivit tillsammans med James Patterson. Jag tänkte skriva en liten recension av den och blir ni intresserade av att köpa den finns den fraktfritt på bokus för 42 spänn. Inte alls farligt faktiskt, jag köpte den på bokia för runt 60 spänn. Får hålla utkik på nätet oftare men jag gillar att läsa på  baksidorna och så i affären om jag nu inte hittar någon bra recension på nätet som lockar. Framsidan på boken ser ni på bloggens högra sida och om ni klickar på den kommer ni in på bokus site.

Titel: The Poastcard killers

Författare: Liza Marklund och James Patterson

MEDIERNA KALLAR DEM THE POSTCARD KILLERS

De är unga, vackra och välutbildade ­ och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.

NU HAR DE KOMMIT TILL STOCKHOLM

Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack.

Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld.

Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer.

Han har bara ett mål i livet:

DE SKA JAGAS TILLS HELVETET FRYSER

Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död. Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas?

Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan ­ och tusen kilometer norrländsk asfalt…”

Jag brukar själv inte alls vara förtjust i deckare, brukar påbörja någon bok ibland men brukar tappa intresset relativt fort, men när jag läste denna så streckläste jag den under en kväll. Jag blev helt fastklistrad i sidorna, jag bokstavligt talat slukade boken. Den innehöll romantik men också en hel del spänning fram till romansen, man kunde ana men ändå inte veta. Den eviga jakten efter mördarna och arbetet fram till målet. Jag ändrade under hela resans gång teorier över vilka som var mördarna och vad sambanden mellan morden var. Den var fint uppmålad, lagomt brutal och ruskigt spännande. Är nog en bra ”ingångsbok” i deckarvärlden men passar de som älskar deckare också, i alla fall enligt min mamma som älskar allt med spänning och mord. Hon älskade boken och var väldigt glad över att jag tog mitt förnuft till fånga och tillslut köpte en deckare. Den är skriven med lätt språk och sluttappen är verkligen dödligt spännande.

Betyg 5/5

Är ni sugna på att köpa boken är det bara att besöka Bokus, ( ni hittar en länk på högersidan av bloggen, tryck bara på bokens framsida) och du får en jäkla bra bokupplevelse för 42 riksdaler!

Annonser

10 kommentarer

Filed under Bokrecensioner, Hon

10 responses to “The Postcard Killers

 1. Anna

  Jag läste The postcard killers för ett tag sedan och jag kan då hålla med dig och din mamma. Har läst många utav Liza Marklunds böcker tidigare och den här håller hennes vanliga klass, ska nog efter dett försöka mig på en bok på engelska med James Patterson, han lär ju vara en utav USAs främste författare av en anledning, vilket han visar i denna bok. Ha en bra dag!

  • Läs Sundays at Tiffany isf! Köpte den när jag var i USA men den lär ju kunna köpas över nätet också! Kan verkligen rekomendera den, så fin och rörande berättelse!

   • Åååh, gud vad kul med ett boktips, nog för att du tipsade Anna, men jag ska kika in den, de lär ju ha den på Bokus med skulle jag anta, Hahah! Kanske jag får göra en bokbeställning idag jag med 😀 För visst är den med James Patterson? 🙂 Tack för tipset rara du!

  • Alice

   Jag har också läst den, den är så jävla värd att läsa!

 2. Åh tack för tipset, får definitivt ta o läsa den 🙂

 3. Ray Ban solglasögon till salu. Först till kvarn: Helt nya med tags på + alla tillbehör. http://bloppisjosse.blogg.se/2011/april/saljes-ray-ban-wayfarer-rb2140.html

 4. Peter

  Roligt att vi rätt så lika åsikter om boken, jag visste inte heller alls vilka som var de mysteriska postcard killers, böt mellan teorierna hela tiden men verkligen en bok värd att läsa. Jag tycker det är grymt att läsa deckare, i stort sett den sortens böcker jag läser… Förresten, lycka till med gubben din. Kul!

 5. Sanna

  Åh, gud vad kul att så många verkar tycka den verkar bra. Mina väninnor har talat om den, det är nog dags att jag klickar hem den. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s