Ett mystiskt fenomen i Sverige

Var precis ute på en härlig promenad med min systeryster och med hundarna. Man kan verkligen känna att det är vår i luften och snart kommer sommaren att göra intåg. Jag har reflekterat över ett fenomen bland människorna i Sverige. Så fort värmen kommer så räknas det som sommar. Kläderna åker av, kanske beror på att många svenskar har en inneboende hippie som lockas fram då solens strålar börja värma. Kikar man runt på nätet bland de bloggar och siter som jag brukar läsa och besöka så ser man mycket ord om sommar. Det är sommarkänslor och allt är så somrigt. Jag har inte läst en text där det står att det känns som vår, vilket det faktiskt är. När jag tänker efter lite så är det för att man associerar våren med slask och rusk. De första blommorna börjar komma och fjärilar och myror börjar dyka upp i naturen. De dagarna som varit nu, då det varit riktigt varmt och skönt. Det har inte varit sommardagar utan snarare fina vårdagar. En halv tjaskig dag i april får äran att räknas in i vårens årstid medan en dag med över 15 grader räknas till sommaren. Då blir det stopp från vårens årstid och in i en oas av sommar. Vi skapar våra egna små ”mini semestrat” som påminner om vår sommarledighet och kanske är det just det vi behöver efter det här tunga årstiden som varit innan. Den kalla och ruskiga vintern.

En liten rolig sak som jag kom att tänka på, det är som mitt hjärta skrev i det förra inlägget, att flera stycken hittat hit då de sökt på änder och änders beteenden i hopp om att faktiskt hitta info om änder. Eller ja, det är då det jag antar att de var ute efter. Tänk vilken chock när de kom in på en relation/vardags blogg som denna utan en enda vettig information om änder förutom att jag tycker det är roligt att mata dem med skogaholmslimpa och leka paparazzi. Så för att toppa detta enastående inlägg om våren så tänkte jag påminna er om att krokus växer i rabatten och mår bra av sol och vatten. (snälla säg att ni associerar med den härliga visan) Samt en bild på ännu en and!

Fina hälsningar från den  framtida ornitologen! hehehe… I alla fall gräsands fotografen!

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Hon

4 responses to “Ett mystiskt fenomen i Sverige

  1. fast det stämmer inte i mitt fall att man hoppar över våren, för mig är vår bar asfalt och varm sol väntandes på bussen i strumpbyxor samtidigt som man önskade att man fick ta av sig skorna. Våren är sol, men sen ska du tänke snart är det maj. dvs påsken är sen i år.

  2. Erika

    Jag ville bara slänga in en liten kommentar. Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt egentligen. Ert förhållande är självklart inte min ensak, men det är så konstigt att tänka att Hon är lika gammal som min syster, och Han lika gammal som min pappa. Alltså på året, till och med. Så i mitt huvud (eftersom jag inte vet hur Ni ser ut) så är det min syster och pappa jag ser framför mig.
    Fast utöver detta önskar jag mest att ni har det bra, och slipper möta fördomar.

    • Det var ju lite sjukt om du ser din pappa och din syster. 🙂 Men det handlar om två personer som älskar varandra som vilket par som helst. Vi ser ju inte åldersskillnaden. Det gör andra åt oss.

  3. Här är det tvärtom jag som fru är 26 och han 22. Folk säger inget rätt ut förutom internetskvaller men vi tänker aldrig på det. Vi skrattar hemma, lagar mat, har barn osv. Har väl aldrig hänt att man stannat upp och sagt ”nej du! Detta går inte för du är för ung/gammal!” Så ja du har så rätt, det är andra som stör sig eller ser det åt en.. Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s